lördag 21 juli 2012

Road trip med päronen. Del 2

DEL 2


Ingela skriver:
Onsdag 18 juli (bröllopsdag, vilket vi inte kom ihåg förrän klockan sju på kvällen): Upp i ottan igen, med fokus på vår första anhalt, som var lite en födelsedagshappening till Anders i efterskott. Vi svängde in på en liten väg och kom till ändå mindre vägar och var till slut framme vid en slags nationalpark. En kort vandring och sedan visades ett stort vattenfall i en fantastisk miljö. Väl värt avstickaren och en uppvaktad Anders! Efter några ytterligare mil; SoL och en temp mellan 25-28 grader.Härligt! Väl framme i Cairns, som är en rätt stor stad, checkade vi in i vår fina lägenhet, med egen altan och köksavdelning. Hällde upp ett glas och satte oss och njöt i skuggan. Bestämde att; här stannar vi några nätter till! Bröllopsdagen firades med god indisk mat och en fin promenad längs med havet. Kan inte vara bättre!


Nästan allt är farligt...



Om inte så är är det i alla fall farligt vackert....



Cairns-vändpunkt på vår roadtrip och enligt en viss byggmästare Bergstrand-Paradiset på jorden!



Walsh´s Pyramid 922m-Klavrelu 1.94m.



Indisk bröllopsmiddags - spicey!!!


Torsdag 19 juli: Nu ska vi upp och springa, sa Anders. Sagt och gjort, vid halv sju gav vi oss iväg på en liten tur längs med Coral see. Soluppgång, blå himmel; det ser ut att "bli en dag vid stranden". Vi stack iväg efter frukost till Yorkeys knob, en av de stränder som finns norr om Cairns. Och ja ja, den var patrullerad, flaggad och all annan säkerhet på plats. Solskydd 30 på, även om det finns de i vårt sällskap som "aldrig  bränner sig"! Säker strand kanske var för mycket sagt för Anton och Anders gav sig iväg på en promenad och träffade på en väldigt giftig havsorm (fick vi reda på efteråt), som låg på stranden och vilade (?). Kvällen ägnades åt BBQ och allmännt slappande.


Vacker vy men inte mycket till strand. Krokodiler och badförbud. (Gyttja vid ebb dessutom).


Yorkeys Knob-det var inte någon trängsel att tala om. Helt i vår smak!



Att skydda huvudet är ett säkert sätt mot solsting. Här verkar dock något ha gått väldigt fel ändå...



Lite sällskap hade vi dock. En mycket giftig havsorm visade det sig senare. Uppmaning från son till far-"peta på den! Den har ju inget huvud. Den är död" Den visade sig varken vara död eller sakna huvud! Men de är väldigt snälla som tur är.


Fredag 20 juli: Innan gryningen ringde väckarklockan; IDAG ÄR DET STORA BARRIÄRREVET! Vi körde ca 4 mil söderut och gick tillsammans med 26 andra passagerare på båten som tog oss genom Mulgrave river ut till Frankland islands. Vi fick förmiddagskaffe och tilldelades cyklop, snorklar och simfötter. Efter en dryg timme var vi framme vid en pytteliten korallö, skeppades i en mindre båt in till stranden och så var det äntligen dags! På med utrustning och ut i vågorna! Det känns som en helt ny värld där nere! Koraller i alla möjliga olika former och färger och massor med fiskar! En helt otrolig upplevelse. Som ytterligare bonus simmade jag jag faktist bredvid en stor sköldpadda! Trodde först att det var en himla stor flundra av något slag, men såg sedan att det istället var en sköldpadda, vilken grej! Vi serverades lunch och dök och simmade sedan omvartannat, varvat med en liten "guidad" tur runt ön. Guiden var den biolog som berättade att ormen vi såg igår var väldigt giftig. För övrigt var han den typen av person som lätt skulle kunna ha ett naturprogram för barn: där gick vi alla efter honom och han fick det att bli spännande att lyfta på stenar för att få se sjögurkor, erermitkräftor och alla olika djur som man inte visste fanns. Vi diskuterade detta med solskydd och "den som aldrig bränner sig" sa: Det är inte så lätt att smörja in sig när man har en så ....stor kropp, fyllde Anton och jag i. ("hög solskyddfaktor" säger han att han menade). Jaja, det blev dagens stora flabb!


Rätt kul ska det bli att åka ut på revet , eller hur?


Mulgrave River-Crocland. Enligt vår guide är det dock för kallt nu...har han verkligen koll på det?


Frankland Islands- vår bas för dagen. En ö av fem som utgör ögruppen.


Resereklamvackert!


Robinson Cruse...eller möjligen Fredag. 


Två svenska attackdykare-lägg märke till nationsmatchade simfenor!


Dykarlunch-en av flera höjdpunkter denna dag!


Det fanns även tid för solbad och lite uppvärmning. Det blir ganska lång tid i vattnet så värme behövs.


Upptäcktsfärd för alla som ville-grym kille som hittade något intressant överallt.


Stoooor spindel, men ofarlig denna gång.


Koraller som ser ut som godis.


Havssköldpadda...?


Behövs det någon kommentar?


Det är svårt att tröttna på det här!


Ebb i Mulgrave River och nöjda, lite frusna dykare på hemväg som man blir efter en dag på havet.


"Döden på Nilen" - ni ser väl pyramiden i bakgrunden?

Anton skriver:
Jaha, nu börjar det kännas att mina päron snart kommer åka iväg från mig. Nedräkningen har börjat till Torsdag då ett flygplan tar dem hemåt igen. Så parallellt med alla våra äventyr tillsammans pågår nu också min planering var jag ska ta vägen efter att jag är ensam, fattig backpacker igen. :)

Jag har lite olika alternativ:
1: Stanna i Cairns och försöka hitta nått jobb. Det är bäst väder här just nu i hela Australien men våtperioden närmar sig med väldigt varmt och regnigt väder. Det är även väldigt svårt att hitta ett normalt jobb här just nu. Kanske bananplockning? :)
2: Åka tillbaka till Caboolture och fortsätta plocka jordgubbar. Tydligen har jordgubbssäsongen börjat börja ordentligt nu och många bönder frågar efter arbetskraft. Dock känner jag det är väldigt tråkigt att åka tillbaka dit jag redan varit och jag är redan riktigt trött på det isolerande farmlivet.
3: Åka till Sydney och flytta in hos en vän för att sedan hitta nått jobb. I Sydney just nu är det kallt kallt Kallt men det ger också större chans att kanske hitta ett jobb. Backpackers gillar inte alls kyla och de flesta har lämnat Sydney för varmare bredgrader och lämnat en hög med jobb efter sig. Sen är det också bara några månader tills våren kommer till Sydney med varmare väder och annat trevligt.

Aja jag har inte helt bestämt mig ännu för vilket alternativ jag kommer välja utan det får ni reda på när jag vet. :)

För nu tackar vi för oss!

Adjö, tjenixen, Ingela skriver: hej då lilltå. 
\\Anton, Anders, Ingela

2 kommentarer:

  1. Åå! Det låter ju helt underbart! Jag kan riktigt höra alla skämten, och speciellt uppmaningen att PETA (!?!) på en orm i Australien! Galna.

    Ha en fin sista tid tillsammans Down Under!

    SvaraRadera
  2. Skala banan! *knäpp knäpp*
    Skala banan! *knäpp knäpp*
    Skala banan, skala banan, skala banan! *knäpp knäpp*

    SvaraRadera