tisdag 1 maj 2012

Alternativen kommer och går.

Glad första maj på er Kamrater!

Hoppas ni ägnar all er lediga tid att sprida de socialistiska idealen dagen i ära. Jag har åtminstone gjort det med bravur.
Jag har nämligen jobbat, på första maj, med hårt kroppsarbete i form av rivningsarbete! Ja jösses, Karl Marx ande ler mot mig idag.
Jag tyckte till och med jag såg Reinfeldts nuna några gånger medan jag slungade min slägga mot en vägg. :)

Men nog om det. Har ju annat att skriva om också. Tex vad som händer och vad jag funderar på.

Ja igår var det valborg och runt en vecka innan det bestämde jag mig att nu var det dags att lämna Melbourne pga jobb brist.
Så jag bokade en flygbiljett upp till Brisbane som ligger bra mycket mer norrut (mmmm värme) för att där hitta en fin, förmodligen rackans stor farm och jobba.
Tänkt, sagt och gjort. Jag bokade en biljett för 80 dollar till den 5 maj och började leta lite hostel och farm alternativ.

Jag gick och pratade med min jobbagent om lite tips för flytt och farmjobb men hon var så stressad av alla jobbsökande backpackers som festat upp sin resekassa under sommaren att hon inte riktigt klarade av att sätta sig in i mina funderingar.
Hon frågar i alla fall om jag är intresserad av ett endagsarbete till helgen för "nån judisksnubbe som behövde flytta några lådor". (Hennes ord. Fast på engelska såklart, ni är ju inte dumma).
Visst säger jag eftersom jag behöver alla pengar jag kan få. Hon lovar att ringa mig senare för att ge mig detaljerna om arbetet.
Det gjorde hon inte och när jag ringde hade hon gått hem för dagen...

Gick tillbaka dagen efter och frågade artigt vad i helvete som pågår. Hon bad om ursäkt och skyllde på att hon har en miljon saker i huvudet vilket förmodligen är helt sant.
Hon erbjöd mig ett annat jobb som plåster på såren. Det var ett rivningsarbete för 2 eller 3 dagar. Jag tackade såklart ja.

Sen där på kvällen får jag ett massutskick från henne på mailen. Tydligen letar en farm akut efter 4 backpackers ASAP på en farm bara en bussresa från Melbourne i Mildura. Välbetalt och billigt boende. *suck*

Detta var i lördags och jag övervägde mina olika alternativ.
Om jag flyger till Brisbane finns risken att jag inte hittar något jobb där eftersom det är hundratals backpackers där i samma situation som jag även om ett miljöombyte till det varmare känns väldigt, väldigt välkommet.
Men eftersom det var ett massutskick vet jag inte ens om jag får jobbet.
Jag väljer att maila henne, säga att jag är intresserad och se vad som händer.
Inget svar, det är helg och jag har inte hennes mobilnr...

Aja helgen gick och måndag kom.
Gick upp vid 6 och traskade iväg till mitt nya jobb. Ett som jag snabbt märkte jag riktigt trivs med. Riva ner och ta sönder saker passar mig alldeles utmärkt tydligen. ;)
Jag jobbade framför allt med en annan backpacker som heter Adam och är från England. Vi har ett bra samarbete och han är en trevlig prick.

Idag när jag jobbade min andra dag just efter att jag utmärkt slagit sönder och slitit ner en fin trävägg i en trappuppgång fick jag reda på att det finns jobb för mig veckan ut och kanske även nästa vecka. Jippie!

Jag fick även reda på genom Adam att det finns gott om platser för farmjobbet och att bonden gärna ville att folk skulle åka ikväll om det fanns möjlighet.
Dock pågår det inte så länge. Runt en månad trodde han.

Så där kom nästa fundering. Stanna i Melbourne för ett jobb som jag gillar men kanske är slut om en vecka eller åka till farmjobbet som kanske pågår en månad.
Enkelt val?

Det jag kommer göra är att jobba klart den här veckan, se lite vad chefen säger om att ha kvar mig och hur mycket han vill betala mig. Är det ett dåligt svar sticker jag upp till farmjobbet i Mildura i helgen. Om nu farmjobbet finns kvar tills helgen.



Ja kära Kamrater. Ni märker att förutsättningar och alternativ förändras ständigt när man är på resande fot. Man har en väg ut stakad och är redo att följa den fullt ut när en helt annan möjlighet uppenbarar sig och förändrar ens tankegång.
Lite som i livet kanske men det betvivlar jag.

Hur som helst så har detta skrivandet varit lika mycket för mig som för er. Man måste verkligen tänka igenom ett beslut om man skriver ner det. Hade faktiskt en helt annan tankegång när jag började skriva men har nu ändrat mig till det som står skrivet.
Vad det än var är ju helt irrelevant.

Ha nu en storslagen första maj och låt inte kapitalismens tunga klasssystem böja era ryggar.
Stå rakt och stå stolt Kamrater!

http://www.youtube.com/watch?v=5aDSMjgVNjI

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar